לקט ישראל על הבמה הבינלאומית – יום האפס פסולת של האו״ם
חברים יקרים,
חשוב לי לשתף אתכם בעוד הכרה בינלאומית שקיבל הארגון שלנו בימים האחרונים.
לציון יום האפס פסולת הבינלאומי של האו״ם, לקט ישראל הוזמנה לקחת חלק בשיח גלובלי בנושא קידום פתרונות בני קיימא לבזבוז מזון. למרות שלא השתתפנו פיזית, נתונים ותובנות מרכזיים מהעשייה שלנו שולבו כחלק מהצגת ישראל בדיון.
ניצן ערני, דובר המשלחת הישראלית בעניינים כלכליים וחברתיים, הציג את פעילות ישראל ועל שילוב תרומתה של לקט ישראל במסגרת הסיפור הלאומי הרחב. שיתוף פעולה זה משקף את עוצמת השותפות בקידום מטרות משותפות בזירה הבינלאומית.
ההזדמנות התאפשרה בזכות הובלתה של רוית דינמז-יחזקאל, סמנכ״לית משפט ממשל והון אנושי בלקט ישראל, הפועלת לחיזוק הקשרים עם גופים בינלאומיים ולמיצוב הארגון בשיח הגלובלי. לצפייה
במהלך הדיון הוצגה התקדמותה של ישראל בצמצום בזבוז מזון, כולל ירידה של כ-13% לנפש בעשור האחרון ואימוץ תכנית לאומית לשאיפה לצמצום של עד 50%. צעדים רגולטוריים, בהם חובת תרומת עודפי מזון במוסדות ציבוריים, מסייעים להנעת התהליך.
בשנת 2025 בלבד, לקט ישראל הצילה מעל שני מיליון ארוחות מוכנות וכ-34,000 טון מזון, שהגיעו ליותר מחצי מיליון נתמכים, בשיתוף פעולה עם חקלאים, רשתות ומטבחים מוסדיים.
הדיון גם הדגיש את החדשנות הישראלית לאורך שרשרת האספקה – מהארכת חיי מדף ושיפור אחסון ועד פתרונות הפצה חכמים והפקת אנרגיה מפסולת – שחלקם כבר מיושמים בעולם.
זהו רגע משמעותי שבו הפעילות של ישראל, ושל לקט ישראל בתוכה, מקבלת הכרה בזירה בינלאומית חשובה, כחלק מהמאמץ הגלובלי לבניית מערכות מזון בנות קיימא ועמידות יותר.
נשמח לשמוע מכם בכל שאלה, הערה או רעיון
[email protected]

