המלחמה הממושכת פגעה קשות בענף החקלאות בישראל. לצד הנזקים לאדמות, לציוד ולמיכון החקלאי, הדאגה המרכזית של החקלאים ממשיכה להיות מחסור בכוח עבודה, שהחל עם עזיבתם של העובדים הזרים, ומשפיע הן על טיפוח הגידולים והן על קציר היבולים.
מאז פרצה המלחמה, למעלה מ- 70,000 אנשים התגייסו וסייעו לחקלאים ברחבי הארץ באמצעות לקט ישראל, זאת במטרה להבטיח את המשך הפעילות החקלאית, החשובה למען ביטחונם התזונתי של תושבי המדינה. אנו גאים לשמש קורת גג עבור כל המתנדבים ולאפשר להם להוות תמיכה משמעותית בשיקום ענף החקלאות בארץ.

אחד המתנדבים שפגשנו הוא לואיס גרהם. לואיס הגיע מלונדון במיוחד כדי לסייע לחקלאים. "אני מכיר את לקט ישראל בתור ארגון להצלת מזון שנים רבות. ברגע שפרצה המלחמה נדהמתי והתרגשתי לגלות על המעטפת הרחבה שהארגון מעניק לחקלאים, זו יוזמה יוצאת דופן", הוא שיתף.
ברגע שלואיס שמע שיש דרך לעזור לחקלאים יחד עם לקט, הוא החליט לבוא לארץ ולהתחיל להתנדב בקביעות. "חקרתי ובדקתי איפה אפשר להתנדב, כשהבנתי שיש ללקט ישראל מתנדבים ידעתי שאני בידיים טובות".
לואיס הגיע לארץ ונרשם להתנדבות, היה לו חשוב להגיע לאזורים שנפגעו קשה ולכן הוא ביקש להתנדב בעיקר באזור העוטף. "לקט מקפידים על כל פרט ופרט, אפילו הקטן ביותר. החל מהסעות שיוצאות תמיד בזמן, ועד הליווי הצמוד בשטח".
הצורך החיוני במתנדבים לחקלאים לא תוקשר בצורה רחבה ברחבי העולם שיתף לואיס. "רק כשהגעתי לארץ הבנתי עד כמה מצוקתם של החקלאים קשה, ועד כמה התמיכה בהם היא קריטית, "החקלאים חייבים את העזרה שלנו עכשיו, זה לא סובל דיחוי, מרגישים עד כמה הם מעריכים את התמיכה שלנו ומוקירים תודה, אנשים לא מבינים שחקלאות מקומית היא מהותית להמשך קיומה של מדינת ישראל"
מאז חודש ינואר השנה, לואיס הגיע מספר פעמים לארץ במיוחד כדי להתנדב עם לקט ישראל. המחויבות והמסירות הבלתי מתפשרת של לואיס וכמוהו מתנדבים רבים שמגיעים מרחבי העולם כדי להעניק מעצמם ולעזור בכל דרך אפשרית, היא זו שמחזקת אותנו כעם, ואותנו כארגון סיוע, ומזכירה לנו מדי יום את חשיבות העשייה שלנו. "אני מרגיש שיש לי משמעות, שאני עושה טוב, וגם הכרתי חברים חדשים לכל החיים, יצרנו לעצמנו קהילה וזה פשוט מדהים".
מצבם של החקלאים ושל ענף החקלאות מוסיף להיות קשה. עבודת המתנדבים חיונית לא רק עבור החקלאים, אלא כדי שנוכל להבטיח פירות וירקות טריים לכל אלה הזקוקים להם.
מנתוני הדוח המיוחד של לקט ישראל שפורסם בחודש יולי השנה, נראה כי פעילותם של מאות אלפי המתנדבים, סייעה להציל למעלה מ-35 אלף טונות תוצרת חקלאית בשווי של כ-160 מיליון ₪.
הדוח נכתב ע"י BDO בשיתוף המשרד להגנת הסביבה ועוסק בהשפעות של מלחמת "חרבות ברזל" על בעיית הביטחון התזונתי בישראל ומשמעויות המלחמה על ענף החקלאות.
אנו מודים למתנדבים שלנו מהארץ והעולם מעומק הלב, בלעדיהם לא היינו יכולים להמשיך במשימה החשובה שלנו, בייחוד בזמנים מאתגרים אלו.
